Interessant:

Telltale komt met Game of Thrones-spel voor iPhone en iPad

nieuws 9 december 2013 om 09:39

Spelontwikkelaar Telltale heeft met de Amerikaanse kabeltelevisiezender HBO een deal gesloten voor de ontwikkeling van een game gebaseerd op de populaire televisieserie Game of Thrones. De game komt waarschijnlijk ook naar iOS.

Het Game of Thrones-spel zal net als eerdere games (The Walking Dead, Sam & Max, Back to the Future, Tales of Monkey Island) van Telltale verschijnen in verschillende episodes. Het spel zal gebaseerd zijn op de televisieserie, niet op de boeken van George R.R. Martin. Telltale maakte nog niet bekend wanneer en voor welke platformen Game of Thrones verschijnt, maar gezien Telltale's eerdere releases is het waarschijnlijk dat de game ook uitkomt voor de iPhone en iPad.

Tegelijkertijd met de aankondiging van Game of Thrones kondigde Telltale ook Tales from the Borderlands aan. Deze game wordt samen ontwikkeld met Gearbox, de developer van de originele Borderlands-games. Telltale's The Walking Dead: The Game - gebaseerd op de gelijknamige televisieserie - won dit jaar de BAFTA Award 2013 voor beste mobiele game. Eerder dit jaar liet Telltale weten af te zien van een remake van King's Quest.

Forbes