Interessant:

Gerucht: focus LG niet meer op smartphones

nieuws 26 november 2013 om 12:05

Volgens de geruchten uit Korea gaat LG zijn focus verleggen van smartphones naar smart-tv's, omdat het denkt in deze sector meer succes te kunnen behalen. [update]

Volgens het Koreaanse ET News gaat LG het personeelsbestand dat werkt aan smartphones inkrimpen - maar de investeringen in research & development zouden nog wel hetzelfde blijven. Het nieuws is verrassend - en voorlopig ook niet meer dan een gerucht -, omdat LG het afgelopen jaar juist weer wist aan te haken in de sterk competitieve smartphone-markt met toppers als de LG G2 en de LG Google Nexus 5. LG scoort vooral goed op het gebied van 4G/LTE-toestellen, maar in de massamarkt met 3G-toestellen en op opkomende markten kan het Koreaanse bedrijf de concurrentie moeilijk bijbenen.

Door de harde concurrentie op de smartphone-markt zou LG zich nu meer willen focussen op de markt van smart-tv's, waar het denkt grotere winsten te kunnen binnenhalen. Het gerucht komt wel op een slecht moment: vorige week werd bekend dat LG in Groot-BrittanniŽ ongevraagd en zonder toestemming kijkgegevens had verzameld van bezitters van LG smart-tv's.

Update 27/11:†LG noemt het bericht "totale nonsens" en zegt juist 100 procent gecommiteerd te blijven aan de smartphone-markt.

LG G2
LG G2

MobileWorldLive


Gerelateerde producten