Interessant:

Huawei komt met octa-core Ascend P6S

nieuws 18 november 2013 om 10:16

Huawei heeft verschillende Android-smartphones met een octa-core processor in ontwikkeling. Deze nieuwe toestellen - de Huawei Ascend P6S en Huawei Honor 4 - komen waarschijnlijk in 2014 op de markt.

Xu Xin Quan, de CEO van Huawei, heeft op de populaire Chinese blogsite Weibo bevestigd dat Huawei komt met een opvolger van de Ascend P6 en dat deze opvolger - met de naam Huawei Ascend P6S - voorzien zal zijn van een octa-core processor. Deze processor is een update van de quad-core MediaTek K3V2-processor, die momenteel in de originele Ascend P6 te vinden is. Huawei kiest bewust voor een MediaTek-processor, omdat deze goedkoper is dan een processor van marktleider Qualcomm. Vooral voor China, als opkomende smartphone-markt, is een laag prijspunt belangrijk. 

Ook een andere CEO van Huawei, Richard Yu, heeft op Weibo onthuld dat Huawei met een octa-core toestel komt, maar dit bericht betreft waarschijnlijk de Huawei Honor 4. Naast een octa-core chip (1,5GHz MediaTek MT6589T) beschikt dit toestel naar verluidt over de Emotion UI 2.0-interface, een 4,7-inch HD-touchscreen, een 8-megapixel camera, 1GB RAM en 4GB geheugen.

Huawei maakte verder bekend dat de Ascend P6 begin volgend jaar een upgrade krijgt naar Android 4.4 KitKat. Het is nog niet bekend wanneer Huawei de Ascend P6S en de Honor 4 officieel zal onthullen.

Huawei Ascend P6
Huawei Ascend P6

Android Community