Interessant:

iPad Air ontploft in Vodafone-winkel

nieuws 12 november 2013 om 09:33

In de Australische hoofdstad Canberra is in een Vodafone-winkel een showmodel van de iPad Air ontploft: volgens een woordvoerder kwamen er vlammen en vonken uit de oplaadpoort van het model.

Omdat uit de oplaadpoort van het showmodel van de iPad Air†rook en vonken bleven komen, belde de winkel de brandweer, die het vuurtje bluste. Er raakte geen personeel of klanten gewond tijdens het incident, volgens Vodafone. Een vertegenwoordiger van Apple heeft het betroffen apparaat opgehaald, zodat Apple kan bekijken wat de oorzaak van het defect is. Vooralsnog wil Apple verder echter niet reageren op de zaak.

In het verleden waren eerder gevallen bekend van exploderende iPods. In Engeland probeerde Apple eerder in 2009†een 11-jarig meisje het zwijgen†op te leggen over haar ontploffende iPod middels een wurgcontract. In 2007 beweerde een Amerikaan verder dat zijn iPod nano†spontaan was ontbrand. In 2008 deed de Japanse overheid onderzoek naar een†vonkende iPod nano. †In 2009 was er tevens een ontploffende iPod in†BelgiŽ.†Verder ontplofte verschillende malen†iPhone 4-modellen tijdens†vliegreizen.

Apple gaf in mei 2009 toe dat het mogelijk is (onschuldige)†elektrische schokjes†te krijgen via de oordopjes van de iPod of iPhone door toedoen van statische elektriciteit. In mei 2011 startte Apple een terugroepactie voor de iPad nano 1G (uit 2005), omdat die zou kunnen ontploffen.

iPad Air
iPad Air

News.com.au