Interessant:

4G netwerk KPN ook in Breda

nieuws 11 november 2013 om 14:09

Vandaag gaat het 4G netwerk van KPN live in Breda. Bewoners, bezoekers en bedrijven kunnen vanaf nu gebruikmaken van internetsnelheden die tot tien keer hoger liggen dan op het huidige mobiele netwerk.

KPN start daarnasat een pilot met de redactie van Omroep Brabant met 4G verbindingen op hun camera's. 4G zal door Omroep Brabant gebruikt worden om razendsnel beeld door te sturen vanaf locatie voor televisie en de website.

Joost Farwerck, Managing Director KPN Nederland en lid van de Raad van Bestuur, benadrukt de ambitie van KPN om 4G zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor alle Nederlanders: "De uitrol van ons 4G netwerk verloopt voorspoedig. Noord-Brabant, Noord- en Zuid-Holland en Gelderland zijn nu grotendeels gedekt. Ik ben blij dat we een grote stad als Breda vandaag aan ons dekkingsgebied mogen toevoegen. Ondertussen zitten onze technici niet stil. Ze werken elke dag keihard om het netwerk verder uit te rollen. Met als resultaat dat eind dit jaar circa 80% van Nederland gebruik kan maken van 4G van KPN, en aan het einde van het  eerste kwartaal van 2014 heel het land."

Om 4G van KPN te kunnen gebruiken, is een toestel nodig dat het netwerk ondersteunt en een KPN abonnement waarin 4G is inbegrepen.

KPN Newsroom