Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag MB
Scherm6,0" (367 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Acer Liquid S2 1 Foto Acer Liquid S2 2 Foto Acer Liquid S2 3

Inleiding

De Acer Liquid S2 (S520) is een combinatie tussen een smartphone en een tablet (een zogenaamde phablet) met een groot 6-inch Full HD IPS-display (1.920 x 1.080 pixels) van het krasbestendige Gorilla Glass 3. De Liquid S2 draait op Android 4.2 Jelly Bean en maakt gebruikt van een krachtige 2,2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800-processor met 2GB RAM. Daarnaast kent het toestel bijzondere krachtige camerafunctionaliteiten, met een 13-megapixel camera (met flitser en 1080p Full HD-videorecorder) aan de achterzijde en een 2-megapixel frontcamera/webcam. Bijzonder is dat video's ook in 4K Ultra HD (dat is met een resolutie van 3.840 x 2.160 pixels) zijn op te nemen. Andere handige camerafuncties zijn onder meer Quick First Shot (direct een foto nemen vanuit het lockscherm), Smart Best Shot (detecteert automatisch het type foto en neemt meerdere afbeeldingen voor de beste selectie), Favorite Mode (waarmee je vijf verschillende profielen met je favoriete fotoinstellingen kan creeren) en Exposure Control (met één vinger focus en verlichting bijstellen). Dankzij de Acer Float User Interface kunnen meerdere app-vensters blijven openstaan, waardoor je eenvoudig kan multitasken. Met een druk op de knop wordt de Float Apps shortcut (waarbij apps in een transparant scherm over een actieve functie worden getoond) geactiveerd. De Float Caller-notificatie zorgt er verder voor dat inkomende gesprekken getoond worden in een klein venster in plaats van het hele scherm in beslag te nemen. De Acer Liquid S2 ondersteunt 3G/4G, WiFi, Bluetooth 4.0, NFC en aGPS. Apps voor onder meer YouTube, Polaris Office, Swype en Evernote zijn voorgeinstalleerd. Dit toestel volgt de Acer Liquid S1 op.

Apparaat & afmetingen

De Acer Liquid S2 is een 6-inch phablet met een gewicht van 231 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 16,6 x 8,6 x 0,9 centimeter. De Acer Liquid S2 is verkrijgbaar in de kleuren rood en zwart.

Bel- & datafuncties

De Acer Liquid S2 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Liquid S2 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Met de Acer Liquid S2 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Acer Liquid S2 heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Acer Liquid S2 bedien je middels een touchscreen. De Acer Liquid S2 heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 13,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Acer Liquid S2 is uitgerust met een IPS kleurenscherm. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Dit scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Acer Liquid S2 draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Acer Liquid S2

Van de Acer Liquid S2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Acer Liquid S2 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Acer Liquid S2 testoverzicht de test

Specificaties Acer Liquid S2

Algemeen
ProductAcer Liquid S2
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht231 gram
Afmetingen166,0 x 86,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen3.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 800
Kloksnelheid4 core (max 2,2 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm6,0" (367 ppi)
Resolutie1.920 x 1.080px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB