Interessant:

Canon introduceert PowerShot G16, S120, SX170 IS, SX510 HS

nieuws 23 augustus 2013 om 10:15

Canon heeft haar serie PowerShot-camera's uitgebreid met de PowerShot G16 en S120 (beide met WiFi) en de PowerShot SX170 IS en SX510 HS (beide superzoom-camera's).

Het hart van de PowerShot G16 en PowerShot S120 wordt gevormd door Canons nieuwe DIGIC 6-beeldprocessor. Het Canon HS System combineert de DIGIC 6-processor met een 12,1-megapixel hoog gevoelige CMOS-sensor. Deze combinatie zorgt dankzij een gevoeligheid tot ISO 12.800 in omgevingen met weinig licht voor detailrijke opnamen met een groot dynamisch bereik en minimale ruis. Beide camera's zijn voorzien van 5-voudige optische zoom die middels de ZoomPlus-functie is te verdubbelen tot 10-voudige zoom.

De PowerShot G16 heeft de kenmerkende vormgeving van de PowerShot G-serie en biedt naast een reeks handmatige functies prima bedieningsmogelijkheden voor dagelijks gebruik. De camera is ontworpen voor snelle bediening met één hand en heeft een in twee niveaus uitgevoerd programmawiel, een speciale Movie-knop, een instelbare bedieningsknop aan voor- en achterzijde plus een snelkiesknop – de camera-instellingen zijn tussen de opnamen snel en gemakkelijk te selecteren en aan te passen. De G16 is ook het eerste model in de PowerShot G-serie met WiFi-connectiviteit. 

Canon PowerShot G16
Canon PowerShot G16

De PowerShot S120 is het eerste model in de S-serie en is - volgens Canon - 's werelds dunste camera met een f/1.8 objectief. Het ultra-groothoek f/1.8 24mm objectief met 5x optische zoom biedt de flexibiliteit om een reeks uiteenlopende onderwerpen vast te leggen. De 24mm ultra-groothoek is zeer geschikt voor het vastleggen van uitgestrekte landschappen en de veelzijdigheid van de 5x zoom maakt het gemakkelijk om dicht bij onderwerpen te komen. De PowerShot S120 is verder voorzien van een 3-inch touchscreen en biedt net als de G16 ondersteuning van WiFi.  Voor optimale compatibiliteit met smartphones en tablets registreren de PowerShot S120 en PowerShot G16 het beeldmateriaal van video's in MP4-formaat en zijn movies eenvoudig in-camera om te zetten waarbij het bestand voor snel en gemakkelijk delen wordt gecomprimeerd (tot maximaal 88% kleiner).

Canon PowerShot S120
Canon PowerShot S120

De PowerShot SX510 HS biedt een 30-voudige optische zoom voor veel flexibiliteit om uiteenlopende onderwerpen vast te leggen. Het objectief zorgt over het gehele zoombereik voor haarscherpe resultaten, ook in omgevingen met weinig licht. Daarnaast is het 24mm ultra-groothoekobjectief ideaal om alles vast te leggen van wijde vergezichten tot groepsfoto's van vrienden. De SX510 HS gebruikt het HS System, dat een uiterst gevoelige 12,1-megapixel CMOS-sensor combineert met een DIGIC 4-processor om met minimale onscherpte de werkelijke sfeer van scènes met weinig licht, zoals een zonsondergang, vast te leggen, terwijl alle kleuren en details bewaard blijven. Video's zijn 1080p Full HD-kwaliteit vast te leggen en daarnaast biedt de camera een Super Slow Motion Movie-modus. Tot slot ondersteunt de SX510 HS WiFi, zodat foto's en video's rechtstreeks vanaf de camera te delen zijn op social media-sites als Facebook, Flickr en YouTube of met de gratis Canon CameraWindow app te verzenden naar smartphones en tablets. 

Canon PowerShot SX510 HS
Canon PowerShot SX510 HS

De compacte en gebruiksvriendelijke PowerShot SX170 IS heeft een veelzijdig objectief met 28mm groothoek en 16x optische zoom. Het objectief stelt je in staat om uiteenlopende opnamescènario's vast te leggen, van groepsfoto's op een party tot close-ups van dieren tijdens een safari. De krachtige 16-megapixel beeldsensor in de PowerShot SX170 IS zorgt dat kleuren levensecht en vol details worden gefotografeerd. De SX170 IS is ook in staat om speciale momenten met HD-kwaliteit te filmen. De Canon ZoomPlus-technologie vergroot op zowel de SX510 HS als bij de SX170 IS op digitale wijze het zoombereik van het objectief voorbij de maximale brandpuntsafstand, terwijl de hoge beeldkwaliteit gehandhaafd blijft - bij de PowerShot SX510 HS tot 60x en bij de PowerShot SX170 IS tot 32x. 

Informatie over de prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe PowerShot-modellen volgt.

Canon PowerShot SX170 IS
Canon PowerShot SX170 IS

portablegear.nl