Interessant:

Mobieltje opladen met urine

nieuws 18 juli 2013 om 12:17

Wetenschappers van het†Bristol Robotics Laboratory uit†Groot-BrittanniŽ claimen een manier te hebben gevonden om mobiele telefoons op te laden met urine.

De wetenschappers kunnen energie uit de urine genereren middels een filter van microbiologische cellen. De cellen werken als een energie-omvormer, dat organisch materiaal direct in electriciteit omzet via het metabolisme (dat is de stofwisseling) van micro-organismen. De electriciteit is in feite een bijproduct van de natuurlijke levenscyclus van de microben, dus hoe meer urine ze 'eten', hoe meer energie ze kunnen genereren.

De wetenschappers†zeggen genoeg electriciteit te kunnen opwekken om sms'jes te versturen, over internet te browsen om of een kort telefoongesprek te voeren. De wetenschappers willen de technologie zodanig verder ontwikkelen dat er genoeg energie ontstaat om een mobieltje helemaal op te laden.

Dr Ioannis Ieropoulos van de Universiteit van West of England (dat participeert in het†Bristol Robotics Laboratory) zegt over de technologie: "We zijn er enthousiast over, omdat we voor het eerst energie uit urine kunnen halen. Het ultieme afvalproduct als energiebron gebruiken om electriciteit te creeren: meer eco†kan je je niet indenken".

Eerder waren er concepten voor het opladen van je mobieltje met†wind,†zonne-energie,†lucht,†dans-energie, lichaamswarmte,†een†golftas, een speciaal t-shirt,†kokend water,†sportschoenen,†cola,†planten†en een†paraplu.

Belfast Telegraph