Interessant:

Sony introduceert Cyber-shot RX100 en RX1R

nieuws 28 juni 2013 om 10:32

Sony heeft haar serie Cyber-shot-camera's uitgebreid met twee nieuwe zeer geavanceerde en kostbare modellen: de DSC-RX100 II (750 euro) en de DSC-RX1R (3.100 euro).

De Sony Cyber-shot RX100 II (of RX100II) is een premium compactcamera met professionele bedieningsfuncties en foto's van DSLR-formaat. De RX100 II biedt een nog betere beeldkwaliteit dan de voorgaande RX100 bij weinig licht dankzij de lichtsterkere 20,2-megapixel Exmor R 1.0-inch CMOS-sensor. De RX100 II heeft een kantelbaar 3-inch White Magic LCD scherm en er zijn verschillende functies toegevoegd zoals WiFi en One Touch NFC, een stapsgewijze zoomfunctie en zoomring, een Multi-Interface Shoe en een Multi-Terminal voor verschillende accessoires. Het heldere, detailrijke scherm is 84 graden naar boven en 45 graden naar beneden te kantelen voor nog meer compositievrijheid en comfort.

De RX100 II is de allereerste Sony-camera met NFC (Near Field Communication) en biedt zo extra gemak via een One-touch-verbinding met Android-smartphones en -tablets. Er hoeft niets te worden geïnstalleerd, de camera en smartphone zijn draadloos met elkaar verbonden door elkaar even aan te raken. Met de One-touch Remote app is zelfs de sluitertoets via je smartphone te bedienen. De RX100 II is vanaf medio juli 2013 beschikbaar voor een adviesprijs van € 750,-.

Sony Cyber-shot RX100 II
Sony Cyber-shot RX100 II

De Sony Cyber-shot RX1R is de opvolger van de Sony RX1. Net als het origineel is de RX1R een fullframe compactcamera waarmee je scherpe, gedetailleerde beelden vastlegt. De 'R' in de naam duidt op een verdere verbetering van de resolutie, die ook in de RX1 al zeer hoog was. Net als veel DSLR-camera's was de eerste generatie Cyber-shot RX1 uitgerust met een optisch lowpassfilter (OLPF) voor de sensor, om ongewenste moiré (dat zijn golvende patronen)- en kleureffecten tegen te gaan. Bij de RX1R is dit filter verwijderd. Zo komen ook de fijnste details haarscherp en zonder verstrooing in beeld. Om de afwezigheid van de OLPF te compenseren zijn de verwerkingsfuncties van de camera geoptimaliseerd om de scherpte te behouden zonder de prestaties van het objectief of de sensor te belemmeren. De RX1R is vanaf half juli 2013 verkrijgbaar voor  € 3.100,-.

Sony Cyber-shot RX1R
Sony Cyber-shot RX1R

portablegear.nl