Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie24,3 megapixel
Zoom1x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony RX1R 1 Foto Sony RX1R 2 Foto Sony RX1R 3 Foto Sony RX1R 4

Inleiding

De Sony Cyber-shot RX1R is de opvolger van de Sony RX1. Net als het origineel is de RX1R een fullframe compactcamera waarmee je scherpe, gedetailleerde beelden vastlegt. De 'R' in de naam duidt op een verdere verbetering van de resolutie, die ook in de RX1 al zeer hoog was. Net als veel DSLR-camera's is de eerste generatie Cyber-shot RX1 uitgerust met een optisch lowpassfilter (OLPF) voor de sensor, om ongewenste moiré (dat zijn golvende patronen)- en kleureffecten tegen te gaan. Bij de RX1R is dit filter verwijderd. Zo komen ook de fijnste details haarscherp en zonder verstrooing in beeld. Om de afwezigheid van de OLPF te compenseren zijn de verwerkingsfuncties van de camera geoptimaliseerd om de scherpte te behouden zonder de prestaties van het objectief of de sensor te belemmeren. De nieuwe compatibiliteit met TRILUMINOS Colour-technologie op de Sony RX1R zorgt voor een nog rijkere, natuurgetrouwere kleurweergave in combinatie met de nieuwe generatie BRAVIA-televisies met TRILUMINOS Display. Videografen kunnen kiezen voor een optionele stereo-microfoon voor Full HD-films met gelijkwaardige soundtracks. Net als aan het origineel hangt aan de RX1R een extreem hoog prijskaartje van rond de 3.000 euro. Dit model is opgevolgd door de Sony RX1R II.

Apparaat & afmetingen

De Sony RX1R is een geavanceerde compactcamera met een gewicht van 482 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,3 x 6,5 x 7,0 centimeter. De Sony RX1R is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Resolutie en lens

De RX1R is uitgerust met een 24,3 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 35 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 1,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC, SDXC en Memory Stick Pro Duo geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de RX1R snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 1229.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Sony RX1R

Van de Sony RX1R staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony RX1R is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Sony RX1R testoverzicht de test

Specificaties Sony RX1R

Algemeen
ProductSony Cyber-shot DSC-RX1R
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht482 gram
Afmetingen113,0 x 65,0 x 70,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie24,3 megapixel
Zoomrange35 mm
Zoom1x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC, Memory Stick Pro Duo
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0