Interessant:

Google Play Music All Access onthuld

nieuws 17 mei 2013 om 09:45

Google heeft deze week op haar Google I/O-persconferentie in San Francisco een nieuwe muziekstreamingservice geintroduceerd onder de naam Google Play Music All Access.

Google Play Music All Access is een muziekstreamingservice waarvoor je maandelijks $ 9,99 dollar moet betalen - en waarmee je vervolgens miljoenen liedjes naar je Android-toestel kan streamen. De service komt in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar. Het is mogelijk om een eigen radiostation te creeren, te browsen door aanraders van muziekexperts of muziek per genre te zoeken. 

Met Google Play Music All Access is het mogelijk om gedownloade tracks te combineren met je bestaande muziekcollectie. Je kan tot 20.000 bestaande nummers in de cloud opslaan en deze -naast de All Access-catalogus - beluisteren.

All Access is een uitbreiding van het in 2011 geintroduceerde Google Music. Voor de muziekdienst heeft Google contracten gesloten met Universal, EMI, Sony Music en 23 onafhankelijke muzieklabels. Zowel Google Music als Google Music All Access zijn nog niet beschikbaar in Nederland. Met All Access wil Google de concurrentie aangaan met Spotify.

Google Play Music All Access op Google Nexus 4
Google Play Music All Access op Google Nexus 4

Android Official Blog