Interessant:

BlackBerry Q5: budget messaging-telefoon

nieuws 15 mei 2013 om 10:28

BlackBerry heeft een broertje van de BlackBerry Q10 gepresenteerd: de BlackBerry Q5 is een budget messaging-telefoon met een volledig qwerty-toetsenbord en een 3,1-inch touchscreen.

De BlackBerry Q5 is een messaging-telefoon met een volledig qwerty-toetsenbord en een jeugdig design, dat uitgevoerd is in het zwart, wit of rood. Dit toestel is in eerste instantie bedoeld voor opkomende markten: het is nog niet helemaal duidelijk of de Q5 ook naar Nederland komt. Tevens is de prijs nog onbekend.

De BlackBerry Q5 draait evenals de BlackBerry Q10 op BlackBerry 10 OS en beschikt naast een qwerty-toetsenbord over een 3,1-inch touchscreen. Een bijzonder onderdeel van BlackBerry 10 is BlackBerry Hub, waarin je snel en eenvoudig toegang hebt tot al je berichten en sociale conversaties. Meer apps voor BlackBerry 10 vind je in de BlackBerry World. Het qwerty-toetsenbord ondersteunt 'Instant Action'-shortcuts, waarmee je je taken nog sneller kan uitvoeren. Daarnaast is de Q5 uitgerust met een 5-megapixel camera aan de achterzijde en een 2-megapixel frontcamera/webcam. Vanuit BlackBerry Messenger is direct te wisselen naar een BBM Video-gesprek. Middels de BlackBerry Time Shift-modus maak je fraaie foto's, die je vervolgens in een multimediapresentatie kan verweven en delen met BlackBerry Story Maker. 

Informatie over de prijs en beschikbaarheid van de BlackBerry Q5 volgt.

BlackBerry Q5
BlackBerry Q5

portablegear.nl