Interessant:

Samsung en Apple: 100 procent winst

nieuws 10 mei 2013 om 13:36

Volgens data van researchbureau Canaccord Genuity hebben Apple en Samsung het afgelopen kwartaal 100 procent van de winst in de smartphone-markt behaald.

Canaccord Genuity zegt dat Apple 57 procent van de wereldwijd winst in de smartphone-markt behaald heeft in het voorgaande kwartaal en Samsung zou de andere 43 procent voor haar rekening nemen. BlackBerry, Nokia en HTC draaiden allen verliezen. LG was het enige bedrijf dat tenminste nog winst boekte (1 procent). Ondanks een gezamelijke winst van 100 procent is ook de winst van Apple en Samsung gedaald ten opzichte van vorig jaar. Samsung snoept langzaam maar zeker steeds meer winst van Apple af. Grootste succesnummer zijn natuurlijk de Samsung Galaxy S3, de Samsung Galaxy S4 en de iPhone 5.

Samsung boekte in het vierde kwartaal van vorig jaar eerder een recordwinst van 6,36 miljard euro; dat was 89 procent meer dan in het voorgaande kwartaal. Volgens onderzoeksbureau ABI Research domineerden Samsung en Apple reeds in 2012 de smartphone-markt: de bedrijven hadden toen gezamelijk 50 procent van de wereldwijde smartphone-markt in handen en sleepten in totaal 90 procent van de winsten binnen.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Boy Genius Report