Interessant:

LifeVibes: onbekende Nederlandse trots

nieuws 26 februari 2013 om 12:20

De Nederlandse software-ontwikkelaar LifeVibes, onderdeel van chipfabrikant NXP, is een onbekende naam in gadgetland. Toch zijn er momenteel 200 miljoen smartphones met LifeVibes-multimedia-software op de markt.

LifeVibes is een onderdeel van chipfabrikant NXP (uit Eindhoven) dat multimedia-software maakt. Op het Mobile World Congress 2013 in Barcelona maakte NXP bekend dat momenteel 200 miljoen van de 300 miljoen Android-smartphones op de markt voorzien zijn van LifeVibes multimedia-software. Onder deze software valt onder meer beeld- en multimedia-bewerkingssoftware voor de camera van verschillende Android-smartphones en de LifeVibes QuickPlayer (multi-screen mediaplayer).

Ook heeft LifeVibes de technologie ontwikkeld waarmee een gesprek kan worden overgenomen van een andere (Android)-telefoon door twee toestellen tegen elkaar aan te houden. Deze technologie maakt gebruik van NXP's NFC-chip. LifeVibes levert de software "white label" (dat wil zeggen zonder merknaam) voor de Android-telefoons, vandaar dat de naam onbekend is.

Voor de Koreaanse 4G-uitvoering van de Samsung Galaxy S3 heeft LifeVibes "VoiceExperience" ontwikkeld. LifeVibes VoiceExperience zorgt voor goede (audio)prestaties bij HD Voice-bellen en ook bij bellen via de speakerphone. De kwaliteit van communicatie via telefoonnetwerken of via IP-gebaseerde diensten (als Skype en Google Talk) gaat er aanzienlijk mee vooruit.

"Multimedia is een van de fijne kanten van het leven, dus het is belangrijk om consumenten Android-apparaten met een hoge kwaliteit multimedia-ervaring te bieden", zegt Peter van de Berg, marketingdirecteur van NXP Software. "We leggen ons erop toe om een glimlach op het gezicht van meer mensen te brengen met onze multimedia-software op toekomstige Android-apparaten".

NXP: LifeVibes multimedia-software in 200 miljoen smartphones
NXP: LifeVibes multimedia-software in 200 miljoen smartphones

NXP