Interessant:

BlackBerry Z10: solide verkoop

nieuws 13 februari 2013 om 16:52

Volgens BlackBerry verloopt de verkoop van de nieuwe BlackBerry Z10 solide. BlackBerry zegt zelfs in Canada en Groot-BrittaniŽ nog nooit zo'n succesvolle introductie te hebben gehad.

In BlackBerry's thuisland Canada verliep de eerste introductiedag van de BlackBerry Z10 "50 procent succesvoller dan alle andere BlackBerry-introducties in Canada", aldus BlackBerry. Verder claimt het bedrijf dat de introductie in†Groot-BrittaniŽ "in de eerste week drie keer beter was dan dat van eerdere BlackBerry-smartphones in†Groot-BrittaniŽ".

Toch beweren niet alle winkels hetzelfde: de Bell Canada Store in†Ottawa zei bijvoorbeeld een teleurstellende verkoop van de Z10 te hebben gehad, terwijl er bij†Carphone Warehouse,†O2, Vodafone, Orange wel veel vraag naar het toestel zou zijn.

Analisten vinden het verder teleurstellend dat de release van de†BlackBerry Z10†in de Verenigde Staten (waar het toestel in eerste instantie exclusief bij Verizon Wireless beschikbaar komt) op zich laat wachten. Ook zijn analisten niet blij met het feit dat er in eerste instantie slechts†ťťn BlackBerry 10-smartphone beschikbaar komt, omdat de BlackBerry Q10 (met toetsenbord, tegelijkertijd geintroduceerd met de Z10) pas in april op de markt komt.†

BlackBerry Z10
BlackBerry Z10

eWeeks