Interessant:

LG Optimus L7 II, L5 II, L3 II officieel

nieuws 12 februari 2013 om 10:52

LG vernieuwt de LG Optimus L-style serie met de Optimus L3 II, de Optimus L5 II en de Optimus L7 II. De nieuwe modellen hebben een nieuw design, een nieuw helder IPS-display en een verbeterde accuduur.

Als eerste wordt in de Benelux de Optimus L3 II geļntroduceerd met 3,2-inch beeldscherm en een 1.540 mAh batterij. De Optimus L5 II is met zijn 4-inch display een maat groter en beschikt over een 1.700 mAh batterij. Het paradepaardje van de L-serie II is de Optimus L7 II met een 4,3-inch IPS-beeldscherm, dual-core processor en een krachtige 2.460 mAh SiO+ batterij, waarmee je nog langer kunt bellen, streamen en internetten. Alle drie toestellen, die eerder reeds uitlekten, draaien op Android 4.1 Jelly Bean.

LG heeft momenteel verder alleen nog details naar buiten gebracht over de Optimus L7 II. Dit toestel beschikt over 4GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 8-megapixel camera, een VGA-webcam en 768MB RAM.

V.l.n.r.: Optimus L5 II, Optimus L7 II, Optimus L5 II
V.l.n.r.: Optimus L5 II, Optimus L7 II, Optimus L5 II

De nieuwe Optimus-modellen zijn voorzien van Smart LED (via een gekleurd LED-lichtje wordt aangegeven of je een gemist oproep of bericht hebt ontvangen) en Safety Care (wanneer een noodnummer gebeld wordt, of de telefoon een bepaalde tijd niet wordt gebruikt, stuurt je smartphone automatisch een bericht met je locatie aan een, door jezelf ingesteld, persoon).

Tot slot bieden de toestellen in LG's nieuwe L-Style serie nieuwe en bekende functionaliteiten als QSlide (een multi-task functie: terwijl je een video bekijkt, kun je je nieuw binnengekomen berichten direct lezen. De tekst wordt in een semi-transparant laagje over de video getoond), Quick Button (een knop waarvan je zelf kan bepalen welke functie ermee geactiveerd wordt - niet op alle modellen aanwezig), Quick Memo (om foto's of afbeeldingen van aantekeningen te voorzien) en Cheese Shutter (zeg "Cheeeese" en de foto wordt genomen, zonder dat je zelf de sluiterknop in hoeft te drukken).

De Optimus L3 II ligt in maart in de winkels, de Optimus L5 II en Optimus L7 II volgen in het tweede kwartaal van 2013. Prijzen zijn nog onbekend. LG toont de toestellen over twee weken op het MWC 2013 in Barcelona.

portablegear.nl