Interessant:

BlackBerry Z10 en Q10 geintroduceerd

nieuws 31 januari 2013 om 10:24

BlackBerry heeft met de BlackBerry Z10 (met een 4,2-inch touchscreen) en de BlackBerry Q10 (met een 3,1-inch touchscreen én een qwerty-toetsenbord) officieel de eerste twee BlackBerry 10-smartphones geintroduceerd.

In een grootse show introduceerde BlackBerry eindelijk officieel het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem en de eerste toestellen met dit systeem: de BlackBerry Z10 en de BlackBerry Q10. De Z10 is een full-touch BlackBerry-smartphone met een 4,2-inch touchscreen, de Q10 is voorzien van een 3,1-inch touchscreen én een vertrouwd qwerty-toetsenbord (de bekende touchpad is echter verdwenen).

BlackBerry Z10
BlackBerry Z10

Met BlackBerry 10 krijg je de beschikking over geavanceerde functionaliteiten als BlackBerry Hub (voor een snel overzicht van al je berichten en chatgesprekken), BlackBerry Balance (om privé en werk gescheiden te houden), BlackBerry KeyBoard (een on-screen toetsenbord die je schrijfstijl herkent om sneller te kunnen typen), BBM Video with Screen Share (waarmee je vanuit een BBM-chat direct kan wisselen naar een BBM Video face-to-face-gesprek) en Camera with Time Shift Mode (waarmee enkele milliseconden voor- en nadat je een foto maakt wordt vastlegt, zodat je de optimale foto neemt). 

BlackBerry Q10
BlackBerry Q10

De BlackBerry Z10 en Q10 beschikken verder beide over een dual-core processor, 16GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD), een 2-megapixel webcam, een 8-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder, Bluetooth 4.0, WiFi, 3G/HSDPA, 4G/LTE en aGPS. BlackBerry Messenger 6 is voorgeinstalleerd; meer apps zijn te downloaden via BlackBerry World.

Tegelijkertijd met de introductie van de nieuwe BlackBerry 10-modellen maakte de Canadese BlackBerry-fabrikant Research in Motion (RIM) bekend afscheid te nemen van de naam 'Research in Motion' en voortaan definitief als 'BlackBerry' door het leven te gaan.

De BlackBerry Z10 en BlackBerry Q10 zijn verkrijgbaar in het wit of zwart. De Z10 komt waarschijnlijk in de loop van februari in Nederland op de markt, voor een prijs rond de 599 euro. De Q10 volgt in de april; de prijs van dit toestel is nog niet bekend.

portablegear.nl