Interessant:

KPN maakt 4G-tarieven bekend

nieuws 16 januari 2013 om 08:58

Vanaf 4 februari zijn abonnementen met 4G-toestellen beschikbaar bij KPN en Hi. Vanaf die datum is het 4G-netwerk actief in Amsterdam en het noorden van de Randstad. KPN heeft inmiddels de tarieven bekend gemaakt.

Vanaf 4 februari wordt 4G uitgerold in Nederland. 4G is als eerste beschikbaar in Amsterdam en het noorden van de Randstad: Amsterdam, Alphen aan de Rijn, Amstelveen, Beverwijk, Haarlem, Purmerend en Zaandam. De rest van Nederland volgt snel. Binnen een jaar zal het merendeel van de Nederlanders kunnen beschikken over 4G. In de zomer van 2014 is 4G landelijk beschikbaar.

KPN kiest voor de consumentenmarkt voor een ongewijzigde prijs van de bestaande 2500MB internetbundel bij een 4G-toestel. Verder worden ook grotere databundels aangeboden. Ook de bestaande zakelijke smartphone-abonnementen worden uitgebreid met nieuwe 4G-varianten.

Voor alle consumenten zal 4G beschikbaar komen op smartphones, laptops en tablets. Door 4G als een vanzelfsprekend onderdeel van de huidige bundels aan te bieden, verwacht KPN dat klanten voor deze 4G-bundels gaan kiezen. KPN zal vanaf 4 februari uiteraard ook een grotere databundel aanbieden. De huidige Internetbundel van 2500MB kost 25,- euro per maand. Dit bedrag blijft ongewijzigd met de toevoeging van 4G. Daarnaast kunnen klanten kiezen voor een nieuwe, extra grote 4G-Internetbundel van 5000MB voor 35,- euro per maand. Klanten worden gedurende de maand op de hoogte gehouden van hun dataverbruik. Het is voor de 4G-abonnementen van KPN mogelijk om de databundel gratis naar boven en naar beneden bij te stellen.

Voor alle zakelijke klanten van KPN komt 4G eveneens beschikbaar op smartphones, laptops en tablets. De bestaande zakelijke smartphone abonnementen BedrijfsBundel, BedrijfsFlexibel en BedrijfsOnbeperkt worden uitgebreid met nieuwe 4G varianten vanaf 1.000 MB. De prijzen van de nieuwe 4G-smartphone-abonnementen zijn gelijk aan de huidige 3G-varianten. Naast de smartphone-abonnementen worden ook de laptop/tablet-abonnementen uitgebreid met nieuwe 4G-varianten vanaf 3.000 MB. Zakelijke klanten zijn vrij om op elk gewenst moment over te stappen op één van deze abonnementen en kunnen ook gedurende hun contract de overstap maken naar 4G.

Het jongerenmerk Hi voegt per 4 februari een nieuw abonnement toe aan haar palet van diensten, namelijk het Hi XL 4G Abonnement. Dit wordt aangeboden voor 32,50 euro per maand en het XL 4G Abonnement biedt de Hi beller 4GB in combinatie met de hoge 4G snelheid.

KPN start met de 4G-smartphones Nokia Lumia 920 en Lumia 820, Samsung Galaxy S3 4G, Huawei Ascend P1, de Samsung Galaxy Note 10.1 4G, de Huawei dongel voor de laptop en een mobiele 4G Wi-Fi HotSpot van Huawei.

kpn.nl/4G