Interessant:

HTC Butterfly gelanceerd

nieuws 7 december 2012 om 10:14

HTC heeft de internationale editie van de HTC J Butterfly (Japan) / HTC DROID DNA (VS) gelanceerd onder de naam HTC Butterfly. Het toestel beschikt over een 5-inch SuperLCD3-display, een quad-core processor en Android 4.1.

De HTC Butterfly lekte vorige maand reeds voortijdig uit onder de naam HTC Deluxe. De Butterfly is de eerste smartphone op de markt met een SuperLCD3-display. Deze nieuwe schermtechnologie van Sharp biedt een nog heldere schermkwaliteit met een grote pixeldichtheid van 441 ppi (pixels per inch). Het display van de Butterfly meet verder 5-inch, heeft een Full HD-resolutie (1920 x 1080) en is vervaardigd van het krasbestendige Gorilla Glass 2. Het toestel draait op Android 4.1 Jelly Bean.

Bijzonder aan de Butterfly zijn vooral de camerafunctionaliteiten: het toestel heeft een 8-megapixel camera (met LED-flitser en 1080p Full HD-videorecorder) aan de achterzijde en een 2,1-megapixel frontcamera (waarmee je kan videochatten in 1080p Full HD-kwaliteit). De camera beschikt over een ultragroothoeklens om zo veel mogelijk mensen in beeld te krijgen en de frontcamera is voorzien van een automatische timer om de beste zelfportretten te maken.

Dankzij de BSI-sensor maak je met de camera ook goede opnames in situaties met weinig licht. Verder beschikt de camera over de functionaliteiten VideoPic (waarmee je een 6-megapixel foto kan maken tijdens de opname van een HD-video), Smart Flash (vijf verschillende instelbare flitsniveau's, afhankelijk van de afstand tot het gefotografeerde subject), een continu-modus (die met één druk op de toets te activeren is), een slow motion-modus (zowel voor video-opnames als videovertoningen) en videostabilisatie. 

HTC Butterfly
HTC Butterfly

De Butterfly biedt 2GB RAM en 16GB opslaggheugen (uitbreidbaar middels microSD en daarnaast krijg je twee jaar gratis 25GB Dropbox-geheugen) en ondersteunt 3G/HSDPA, WiFi, Bluetooth 4.0, aGPS, DLNA en microSIM. Dankzij de geintegreerde Beats Audio-technologie biedt het toestel de beste audiokwaliteit. De HTC Butterfly is uitgevoerd in het zwart met een rode rand. Informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland en België moet nog volgen.

portablegear.nl