Interessant:

iPad mini 2 geruchten duiken op

nieuws 8 november 2012 om 13:19

De iPad mini ligt maar net in de winkel of geruchten over de iPad mini 2 duiken alweer op; AU Optronics, een Chinese displayleverancier van Apple zou al begonnen zijn met de productie van displays voor de iPad mini 2.

AU Optronics is een van de belangrijkste huidige displayleveranciers voor de onlangs ingeintroduceerde iPad mini. Deze iPad mini heeft een schermresolutie van 1.024 x 768 pixels, dus geen HD Retina-display zoals de grote 9,7-inch iPad 3 en iPad 4.

Volgens de geruchten wordt iPad mini 2 wl voorzien zijn van een Retina (2.048 x 1.536 pixels) display (met nog altijd een afmeting van 7,9-inch). Het grootste kritiekpunt op de huidige iPad mini is het ontbreken van een Retina-display, dus het is niet verrassend als Apple deze op de opvolger gaat toevoegen. Een Retina-display betekent echter waarschijnlijk ook dat de prijs aanzienlijk omhoog gaat.

AU Optronics zou nieuwe geavanceerde ontwikkelingen hebben gedaan bij het gebruik van Sharps IGZO-schermtechnologie (waarmee een scherm helder blijft zonder dat dat ten kosten gaat van de accuduur), welke op de iPad mini 2 zouden kunnen worden toegepast.

De release van de iPad mini 2 laat naar verluidt nog op zich wachten tot het najaar van 2013.

SlashGear