Interessant:

Panasonic Eluga is smartphone-flop

nieuws 1 november 2012 om 13:09

Slechts negen maanden na de introductie van de Panasonic Eluga heeft Panasonic alweer bekend gemaakt te stoppen met de levering van smartphones op de Europese markt. De Panasonic Eluga is daarmee een enorme flop.

Op het Mobile World Congress, dat begin 2012 in Barcelona plaats vond, kondigde Panasonic met veel tamtam de Panasonic Eluga aan. Dit toestel moest Panasonics "terugkeer op de Europese markt" markeren. Het was Panasonics eerste smartphone die (sinds 2005) buiten Japan op de markt werd gebracht. De Eluga was sinds april ook in Nederland en BelgiŽ te koop.

Panasonic had hoge verwachtingen van de Eluga - een dunne, waterbestendige Android 2.3-smartphone met een 4,3-inch OLED-display - maar daar is niets van terechtgekomen. Het toestel was slechts beperkt verkrijgbaar, de ondersteuning was beperkt en de recensies waren niet erg positief. Panasonic kondigde later ook nog de 5-inch Panasonic Eluga power aan, maar dat toestel is nooit uitgekomen.

Vanwege de mislukking heeft Panasonic alweer besloten de Europese markt op te geven: vanaf maart 2013 stopt het officieel helemaal met de verkoop van mobieltjes in Europa. Wel blijft het bedrijf mobieltjes leveren in thuismarkt Japan.

Panasonic Eluga: smartphone-flop
Panasonic Eluga: smartphone-flop

Computerworld