Interessant:

Tweede Kamer stelt vragen over samenwerking Huawei en KPN

nieuws 9 oktober 2012 om 09:52

Volgens het Financiele Dagblad gaat de Tweede Kamer aan het demissionaire kabinet vragen stellen over de samenwerking tussen KPN en Huawei en ZTE. Aanleiding is een zorgelijk rapport van een Amerikaanse veiligheidscommissie.

Volgens een rapport van een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, dat deze week naar buiten kwam, vormen de Chinese telecombedrijven Huawei en ZTE een gevaar voor de Amerikaanse veiligheid. De Chinese telecombedrijven ZTE en Huawei zouden volgens de commissie goed in de gaten moeten worden gehouden in verband met bedrijfsspionage.

De Tweede Kamer deelt de zorgen van de Amerikaanse commissie en gaat daarom, volgens het Financieele Dagblad, vragen stellen aan het demissionaire kabinet over de samenwerking tussen KPN en Huawei en ZTE. Huawei levert voor KPN netwerkapparatuur en smartphones; ZTE levert alleen mobieltjes. 

KPN wil geen commentaar geven op de vragen op afzonderlijke leveranciers. In Nederland bracht Huawei dit jaar de Huawei Ascend P1 en Huawei Ascend D1 quad XL smartphones op de markt.

De Telegraaf