Interessant:

iPhone 5: geoptimaliseerde apps en games

nieuws 26 september 2012 om 17:34

Nu de iPhone 5 een groter (4-inch) display heeft dan de voorgaande iPhones, worden ookapps en games voor dit grotere scherm geoptimaliseerd. PortableGear zet enkele huidige iPhone 5-geoptimaliseerde apps en games op een rij.

Uiteraard zijn de meeste door Apple zelf ontwikkelde apps (waaronder de programma's Keynote, Pages en Numbers) geoptimaliseerd voor het nieuwe 4-inch display van de iPhone 5. Veel apps van derde partijen zijn echter nog niet geoptimaliseerd voor het grotere display en vullen het scherm op met een zwarte rand. Hieronder vind je drie iOS-apps en drie games die al wel een update hebben ontvangen voor het nieuwe 4-inch display.

*Twitter(gratis app) Vanaf versie 5.0.1 ondersteunt de gratis Twitter-app voor iOS het grotere 4-inch display van de iPhone 5.

*Facebook(gratis app) Ook de gratis Facebook-app voor iOS ondersteunt vanaf versie 5.0.1 het nieuwe scherm van de iPhone 5. Deze versie biedt verder direct toegang tot je meldingen en een nieuwe banner waarop je gewoon kan tikken om snel meer berichten te zien; je hoeft niet meer telkens te refreshen.

*Evernote (gratis app) Het gratis notitieprogramma Evernote voor iOS 6 ondersteunt vanaf versie 4.4.1 het grotere display van de iPhone 5; daardoor kan je meerdere notities tegelijkertijd op het scherm bekijken dan voorheen. Daarnaast is het vanaf deze versie mogelijk om gebruik te maken van de Facebook-integratie in iOS 6 om bestanden te delen.

* Tiny Tower(game,3,99) Het spel Tiny Tower (waarin je een torenflat moet bouwen en managen) van gamedeveloper NimbleBit is vanaf versie 2.1 geoptimaliseerd voor het 4-inch display van de iPhone 5. Tevens worden vanaf deze editie de nieuwe sharing-mogelijkheden van iOS 6 ondersteund.

*Minecraft Pocket Edition(game,5,49) De populaire game Minecraft: Pocket Edition, waarmee je een 3D-wereld moet bouwen,ondersteunt vanaf versie 0.4.0 het grotere iPhone 5-display. Deze versie bevat verder ook wat nieuwe mogelijkheden, zoals kisten (waarin je dingen kan opbergen), eten (dat je health herstelt) en een 'Peaceful'-modus (een modus zonder monsters).

Minecraft: Pocket Edition
Minecraft: Pocket Edition

*Asphalt 7: Heat(game,0,79) Gamelofts racegame Asphalt 7: Heat heeft in versie 1.0.2 een update gekregen voor het grotere iPhone 5-display. Deze update bevat verder geen vernieuwingen.

Asphalt 7: Heat
Asphalt 7: Heat

portablegear.nl