Interessant:

Kobo introduceert Arc, Mini en Glo e-readers

nieuws 6 september 2012 om 12:59

Kobo breidt haar assortiment e-readers uit met de Kobo Mini (een compact 5-inch model), de Glo (een 6-inch model met schermverlichting) en de Arc (een 7-inch Android 4.0-tablet).

De Kobo Glo biedt WiFi-support en een 6-inch eInk-touchdisplay, dat net zo prettig is af te lezen als regulier papier. Bijzonder aan de Glo is de gebruikte "ComfortLight Technologie". Hiermee kan je naar wens schermverlichting instellen, zodat de e-reader ook in het donker is af te lezen. Dit gaat wel ten koste van de accuduur. Het 2GB geheugen is uitbreidbaar middels microSD. De Kobo Glo e-reader is verkrijgbaar in zwart en wit en biedt de keuze uit een aantal stijlvolle Kobo covers in de kleuren Sunset Roze, Blauwe Maan en Silver Star. De Kobo Glo is vanaf begin oktober verkrijgbaar via de circa 200 boekhandels via Libris en Blz. voor een adviesverkoopprijs van € 129,95.

Kobo Glo eReader
Kobo Glo eReader

De Kobo Mini is - naar Kobo's eigen zeggen - "de kleinste en lichtste eInk e-reader op de markt". Het touchdisplay meet slechts 5-inch en spiegelt niet dankzij de gebruikte eInk-schermtechnologie. Dankzij deze technologie is het display ook in zonlicht goed afleesbaar. De Kobo Mini is beschikbaar in zwart en wit en biedt een selectie van drie stijlvolle covers in azuurblauw, robijnrood en paars. De Kobo Mini ondersteunt WiFi, biedt ruimte aan 1.000 e-books (het geheugen is niet uitbreidbaar) en is vanaf begin oktober te koop via Libris en Blz. voor een adviesverkoopprijs van € 79,95.

Kobo Mini eReader
Kobo Mini eReader

Met de Kobo Arc begeeft Kobo zich ook op de markt voor tablets. Dit model heeft een 7-inch full-touch (krasbestendig) IPS LCD-kleurendisplay en draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De Google Play Store (Android Market), waarin je meer dan 600.00 apps vindt, wordt ondersteund. De Arc maakt gebruik van de speciaal door Kobo ontwikkelde 'Tapestries'-interface, waarop je content kan 'vastpinnen'. Aan de hand van deze content geeft de Arc je vervolgens aanbevelingen met betrekking tot video's, boeken, webpagina's en andere content. Middels WiFi, de ingebouwde microfoon en de 720p 1,3-megapixel frontcamera behoort videochatten tot de mogelijkheden. Met de frontcamera kan je ook fotograferen. Naast WiFi wordt ook WiFi-Direct ondersteund. Het geheugen bedraagt 8GB of 16GB geheugen en is niet uitbreidbaar. De Kobo Arc wordt verkocht in de kleuren zwart en wit, met de keuze uit een blauwe of paarse achterkant. De Kobo Arc is rond de feestdagen te koop vanaf  € 199,95 (8GB) en € 249,95 (16GB).

Kobo Arc Tablet
Kobo Arc Tablet

portablegear.nl