Interessant:

Sony PRS-T2 Reader officieel

nieuws 16 augustus 2012 om 15:20

Sony heeft de Sony PRS-T2 Reader officieel aangekondigd; deze e-reader (met 6-inch touchscreen en Facebook- en Evernote-functionaliteiten) werd al lange tijd verwacht.

De Sony PRS-T2 Reader heeft een helder 6-inch touchscreen voor haarscherpe en duidelijke tekstweergave met extra hoog contrast en zonder enige schermreflectie, zowel in huis als buiten in fel zonlicht. De Sony PRS-T2 maakt gebruik van de hoogwaardige E-Ink Pearl-schermtechnologie in combinatie met het gevoelige infrarood dual-touchcreen. Het grote verschil met de vorige generatie Sony Readers, zoals de PRS-T1, is dat het gebruik nog vloeiender en vlotter gaat.

Ook het design is verder verfijnd: de PRS-T2 is lichter en heeft drukknoppen in reliŰf die intu´tief bladeren en navigeren toelaten. Dankzij het geoptimaliseerde energiebeheer van Sony is het nu mogelijk met ÚÚn enkele laadbeurt tot twee maanden lang (met uitgeschakelde WiFi-verbinding) te genieten van digitale boeken. Dat zou moeten volstaan voor iedere lange zakenreis of vakantie, aldus Sony.

Dankzij het verbeterde contextmenu van de PRS-T2 en een WiFi-verbinding zoek je gemarkeerde woorden en passages snel en makkelijk op via Wikipedia of Google. Via Facebook kan je je vrienden laten weten wat je leest en je favoriete citaten of je ongezouten mening delen. Daarnaast heb je alle kennis bij de hand met de 12 ge´ntegreerde woordenboeken.

Sony PRS-T2 Reader
Sony PRS-T2 Reader

De PRS-T2 integreert verder voor het eerst ook de cloud-based verzameldienst Evernote. Hiermee kan je je favoriete citaten en passages in het boek dat je leest markeren en uploaden naar de cloud. Met Evernote Clearly kun je artikelen en webclips uploaden via je PC, tablet of smartphone. Met een WiFi-verbinding download je de content naar je reader en lees je je opgeslagen inhoud op je reader.áMet een draadloze internetverbinding zijn digitale boeken direct via bol.com te kopen.

De Sony PRS-T2 komt in het rood, wit of zwart. Er zijn ook handige accessoires verkrijgbaar, zoals het hoesje met leeslamp in bijpassende kleuren. De PRS-T2 is leverbaar vanaf begin september en kost 140 euro. De beschermhoes met lamp (PRSA-CL22) kost 50 euro.

portablegear.nl