Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm6,0"
Touchscreen
Opslag MB
WiFi
Foto Sony PRS-T2 1 Foto Sony PRS-T2 2 Foto Sony PRS-T2 3 Foto Sony PRS-T2 4

Inleiding

De Sony PRS-T2 Touch Reader is een geavanceerde e-reader met een 6-inch eInk Pearl-display en WiFi-ondersteuning. De PRS-T2 ondersteunt alle bekende e-bookformaten (ePUB, PDF, TXT) en heeft 1,3GB geheugen, dat uitbreidbaar is middels microSD (met maximaal 32GB). Sony belooft dat je met een volledig opgeladen batterij de e-reader maximaal twee maanden kan gebruiken (gebaseerd op dagelijks een half uur lezen en mits je de WiFi-functie niet gebruikt). Met WiFi aan zou de batterij zes weken meegaan. De PRS-T2 beschikt verder over enkele geavanceerde functionaliteiten als Evernote Clearly (waarmee je websites en blogs kan opslaan om ze later offline te lezen), Facebook for Reader (een Facebook-toepassing voor e-readers) en zes ingebouwde woordenboeken, waarmee je woorden kan opzoeken en vertalen in het Engels, Frans of Spaans. De PRS-T2 volgt de Sony PRS-T1 op. In 2013 volgde de PRS-T3.

Apparaat & afmetingen

De Sony PRS-T2 is een e-reader met touchscreen met een gewicht van 164 gram. De afmetingen van de ereader zijn 17,3 x 11,0 x 0,9 centimeter. De Sony PRS-T2 is verkrijgbaar in de kleuren rood, wit en zwart.

Scherm

Boeken lees je op het 6,0\" e-ink Pearl-scherm (600 x 800 pixels) van de Sony PRS-T2. Dankzij het touchscreen is de ereader eenvoudig te bedienen. Een e-ink-scherm is speciaal ontworpen om de leeservaring van inkt op papier te evenaren. Voordeel is het extreem lage stroomverbruik en de goede leesbaarheid onder felle lichtomstandigheden. Een e-ink Pearl scherm biedt een beter energiebeheer en snellere omslagtijden dan de originele e-ink schermen. In totaal kan je 1008 uur onafgebroken lezen met 1 volle accu.

Bestandsformaten

Deze eReader kan in ieder geval uit de voeten met 3 eBook- en document-formaten, te weten ePUB, PDF en TXT eBooks. JPEG, PNG, GIF en BMP images bekijk je ook probleemloos op de Sony PRS-T2

Geheugen en connectivity

De Sony PRS-T2 heeft 1 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Prijzen en beoordelingen Sony PRS-T2

Van de Sony PRS-T2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony PRS-T2 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,0. Lees in het Sony PRS-T2 testoverzicht de testen

Specificaties Sony PRS-T2

Algemeen
ProductSony PRS-T2 Touch Reader
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht164 gram
Afmetingen173,0 x 110,0 x 9,0 mm
Waterdicht
Scherm
Scherm6,0"
Touchscreen
Resolutie600 x 800px
Schermsoorte-ink Pearl
Geheugen
Opslag1 GB + microSD
Uitbreidbaar
FormatenePUB, PDF, TXT
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
VerbindingUSB 2.0