Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm6,0"
Touchscreen
Opslag MB
WiFi
Foto Sony PRS-T1 Touch Reader 1 Foto Sony PRS-T1 Touch Reader 2

Inleiding

De Sony PRS-T1 Touch Reader is een 6-inch e-reader met een dual-touchscreen. Dit touchscreen is met twee vingers te bedienen; via pinch-to-zoom kan je bijvoorbeeld eenvoudig schermgroottes aanpassen. De PRS-T1 ondersteunt WiFi en biedt toegang tot Wikipedia en Google Search, zodat je (in de buurt van een WiFi-hotspot) altijd online zaken kan opzoeken. Tevens is de PRS-T1 voorzien van 12 ge´ntegreerde woordenboeken. De PRS-T1 heeft 2GB geheugen (genoeg voor 1200 boeken), dat uitbreidbaar is via microSD. Met de bijgeleverde stylus maak je eenvoudig notities bij je boeken. Alle bekende e-bookformaten (ePUB, PDF) worden ondersteund en tevens is de PRS-T1 te gebruiken als mp3-speler. Een leuk extraatje is de mogelijkheid om de cover van het boek dat je aan het lezen bent te laten weergeven als de e-reader in de standbymodus staat. De Sony PRS-T1 Touch Reader komt in het zwart, wit of rood. Dit model is opgevolgd door de Sony PRS-T2. In 2013 volgde de PRS-T3.

Apparaat & afmetingen

De Sony PRS-T1 Touch Reader is een e-reader met een gewicht van 168 gram. De afmetingen van de ereader zijn 17,3 x 11,0 x 0,9 centimeter. De Sony PRS-T1 Touch Reader is verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart en wit.

Scherm

Boeken lees je op het 6,0\" e-ink Pearl-scherm (800 x 600 pixels) van de Sony PRS-T1 Touch Reader. Dankzij het touchscreen is de ereader eenvoudig te bedienen. Een e-ink-scherm is speciaal ontworpen om de leeservaring van inkt op papier te evenaren. Voordeel is het extreem lage stroomverbruik en de goede leesbaarheid onder felle lichtomstandigheden. Een e-ink Pearl scherm biedt een beter energiebeheer en snellere omslagtijden dan de originele e-ink schermen. In totaal kan je 504 uur onafgebroken lezen met 1 volle accu.

Bestandsformaten

Deze eReader kan in ieder geval uit de voeten met 2 eBook- en document-formaten, te weten ePUB en PDF eBooks. JPEG, PNG, GIF en BMP images bekijk je ook probleemloos op de Sony PRS-T1 Touch ReaderMet de PRS-T1 Touch Reader luister je bovendien naar je favoriete muziek (MP3 en AAC).

Geheugen en connectivity

De Sony PRS-T1 Touch Reader heeft 2 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD en Memory Stick Micro geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Prijzen en beoordelingen Sony PRS-T1 Touch Reader

Van de Sony PRS-T1 Touch Reader staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony PRS-T1 Touch Reader is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,4. Lees in het Sony PRS-T1 Touch Reader testoverzicht de testen

Specificaties Sony PRS-T1 Touch Reader

Algemeen
ProductSony PRS-T1 Touch Reader
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht168 gram
Afmetingen173,0 x 110,0 x 9,0 mm
Waterdicht
Scherm
Scherm6,0"
Touchscreen
Resolutie800 x 600px
Schermsoorte-ink Pearl
Geheugen
Opslag2 GB + microSD
Uitbreidbaar
FormatenePUB, PDF
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
VerbindingUSB 2.0