Interessant:

Via Romana fietsroute als smartphone-app

nieuws 23 juli 2012 om 08:58

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen en Kleve Marketing gaan een app ontwikkelen waarin de Via Romana, de cultuurhistorische fietsroute van 257 kilometer tussen Nederland en Duitsland, wordt ontsloten.

De route van de Via Romana volgt een voormalige Romeinse weg die in de eerste helft van de eerste eeuw is aangelegd ten westen van de Rijn. De Arnhemse Koerier meldt dat de app ontwikkeld wordt "in het kader van Via Romana 2.0" (wat dat ook precies moge zijn) en dat de app in het Nederlands, Duits en Engels beschikbaar komt.

De app bevat routekaarten van de Via Romana met korte aanvullende informatie. Daarnaast is in de app ook informatie over openbaar vervoer, hotels, musea, en restaurants opgenomen, aldus de lokale Arnhemse krant.

De Via Romana-app wordt zowel ontwikkeld voor tablet als smartphone en komt beschikbaar voor iOS en Android. Het is nog niet duidelijk wanneer de app precies beschikbaar komt. Mocht je in de vakantie veel willen fietsen, dan kan je ook gebruik maken van specifieke fiets-navigatiesysteem, zoals de Mio Cyclo 300, Mio Cyclo 305 of de Garmin nuvi 550.

Arnhemse Koerier