Interessant:

GSM-jammers in Britse gevangenissen

nieuws 23 juli 2012 om 07:20

In Groot-BrittanniŽ gaat het ministerie van Justitie GSM-jammers verstrekken aan gevangenissen om te voorkomen dat criminelen achter de tralies nog meer strafbare feiten plegen.

Uit een rapport van het politiekorps en experts blijkt dat criminelen in Groot-BrittanniŽ veelal mobieltjes gebruiken om vanachter de tralies nog strafbare feiten te plannen en om drugs de gevangenissen in te smokkelen. Ook het Britse ministerie van Justitie zegt dat de mobieltjes door de criminelen worden gebruikt om mensen buiten de gevangenis te bedreigen, bendes te organiseren en drugs te dealen.

Het ministerie van Justitie heeft al proeven met GSM-jammers in de gevangenissen gedaan. Net als in Nederland is in Groot-BrittanniŽ†het gebruik van GSM-jammers in de openbare ruimte overigens strafbaar.

Het is in†Groot-BrittanniŽ momenteel al tegen de wet om mobieltjes de gevangenis mee in te nemen en ook het gebruik in de cel is strafbaar. Niettemin smokkelen nog veel gevangenen, bezoekers en corrupte gevangenismedewerkers mobieltjes naar binnen.

In het verleden gingen gevangenen behoorlijk ver om mobieltjes de cel in de te smokkelen.†Zo werden mobieltjes eerder gevangenissen ingesmokkeld door kinderen,†postduiven, een†speelgoed-helicopter,†in een cake†en verborgen†in het lichaam†van gevangenen.

The Telegraph