Interessant:

Mobieltje opladen en bereik vergroten met paraplu

nieuws 15 juni 2012 om 09:51

Vodafone heeft in†Groot-BrittanniŽ de 'Booster Brolly' getoond, een concept-paraplu die je niet alleen beschermt tegen de regen, maar ook je mobieltje oplaadt en het bereik van je mobieltje vergroot.

Vodafone ontwikkelde de Booster Brolly in samenwerking met de Londen College Universiteit. De bijzondere paraplu is vervaardigd van carbonfiber en dient dankzij de flexibele zonnepanelen aan de bovenzijde ook als GSM-oplader. De zonnepanelen generen ook energie voor een micro-antenne die in de top van de paraplu is verwerkt, waarmee het 3G-signaal van je mobieltje voor op internet wordt op versterkt.

Vodafone Booster Brolly
Vodafone Booster Brolly

Andere gebruikers (binnen 1 meter van de paraplu) kunnen eveneens profiteren van het verbeterde signaal, aangezien het draadloos is. De paraplu heeft een ingebouwde ruisfilter om het signaal zo krachtig mogelijk te laten doorkomen.

De bijzondere paraplu werkt met veel verschillende toestellen, die via een USB-poort aan de paraplu zijn te koppelen om ze op te laden. Volgens Vodafone laadt de Booster Brolly je mobieltje binnen drie uur op. Verder vind je in de paraplu een LED-zaklamp.

De Vodafone Booster Brolly is vooralsnog alleen een concept; het is niet bekend wanneer het product daadwerkelijk op de markt komt, al zegt Vodafone dat de paraplu "GSM-gebruikers droog gaat houden tijdens de grote festivals deze zomer".

Vodafone Booster Brolly
Vodafone Booster Brolly

Vodafone UK