Interessant:

Android verovert Europa

nieuws 13 juni 2012 om 14:46

Android-smartphones blijven het goed doen in Europa; in de vijf grootste Europese landen had Android in mei 2012 een marktaandeel van 60 procent, waar dit in mei 2011 nog 38,8 procent was.

Dat blijkt uit onderzoek van†Kantar Worldpanel ComTech. Tot de vijf grootste Europese landen behoren Duitsland, Frankrijk,†Groot-BrittanniŽ, ItaliŽ en Spanje. In†Groot-BrittanniŽ behaalde Android de afgelopen 12 weken een marktaandeel van 52,5 procent, waar dit een jaar geleden 48,3 procent was. Vooral Samsung (56 procent) en HTC (29 procent) boeren in†Groot-BrittanniŽ goed met Android-smartphones.

Opvallend zijn echter de verschillen wat betreft populariteit van verschillende Android-toestellen in verschillende landen. Door de ernstige recessie in Spanje zijn in dat land vooral budget-Android-toestellen populair: zo doet de Samsung Galaxy Mini het erg goed in Spanje.

Opmerkelijk is dat de penetratie smartphones in Duitsland het laagst is, ondanks de redelijk gunstige economische situatie van het land. Dat komt doordat alle grote Duitse providers toestellen vrijwel niet subsidieren, waardoor Duitsland een van de duurste landen van Europa is om een smartphone te kopen. Daardoor zijn ook in Duitsland goedkopere low-end Android-smartphone populair. Vooral Huawei doet het de laatste tijd goed bij onze Oosterburen met goedkope toestellen: het Chinese bedrijf zette dit jaar reeds 200.000 smartphones af in Duitsland.

Met Android-concurrent Windows Phone 7 wil het nog niet echt vlotten. Microsoft heeft met haar mobiele besturingssysteem een aandeel van 3 procent in de meeste grote landen, maar heeft het aandeel is het grootst in Duitsland en de Verenigde Staten.

Cellular-news