Interessant:

LG Optimus True HD LTE aangekondigd

nieuws 27 april 2012 om 09:57

LG introduceert de LG Optimus True HD LTE in Europa (in Duitsland, Portugal en Zweden) en in AziŽ (in Singapore en Hong Kong). De LTE-smartphone was al beschikbaar in Japan, Canada en de Verenigde Staten.

De LG Optimus True HD LTE (P936) heeft een 4,7-inch True HD IPS-display (met een resolutie van 1280 x 720 pixels) en draait op Android 2.3 Gingerbread; een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich volgt.†Daarnaast beschikt de smartphone over een 1,5GHz dual-core processor, een 8-megapixel camera (met een 1080p Full HD-videorecorder) en 4GB geheugen (uitbreidbaar via microSD).

"De mobiele industrie is aan het evolueren rond de LTE-technologie, een technologie die heeft bewezen snel, efficiŽnt en betrouwbaar te zijn", aldus Dr. Jong-seok Park, CEO van LG Mobile. "Met de Optimus True HD LTE willen we consumenten tonen dat het bij LTE niet enkel om het netwerk gaat, maar ook om het toestel, en dat niet alle LTE-telefoons hetzelfde zijn".

In Nederland zijn er vrijwel nog geen LTE-netwerken; een release van de LG Optimus True HD LTE op de Nederlandse markt staat dan ook vooralsnog niet in de planning. Binnenkort verschijnt waarschijnlijk wel de LG Optimus 4X HD, LG's eerste smartphone met een True HD IPS-display in Nederland.

LG Optimus True HD LTE
LG Optimus True HD LTE

Korean Newswire