Interessant:

Sony Xperia U, Xperia P, Xperia Ion

nieuws 26 februari 2012 om 19:30

Sony heeft vandaag op het Mobile World Congress 2012 de Sony Xperia U en Sony Xperia P aangekondigd; daarnaast maakte het bekend de Xperia Ion (die eerder in de VS verscheen) naar Europa te brengen.

Eerder verscheen al de Sony Xperia S (4,3-inch) in Europa. Alle toestellen draaien op Android en ondersteunen het Sony Entertainment Netwerk en via PlayStation Suite krijg je de beschikking tot PlayStation games. De eerder in de VS verschenen Xperia Ion heeft een touchdisplay van 4,7-inch display.

De Xperia P heeft een aluminum unibody, waardoor het toestel een klassieke look heeft. Bijzonder aan de Xperia P is het 4-inch Reality-display, met Sony's nieuwe White Magic-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de helderheid automatisch wordt aangepast (wat de accuduur ten goede komt) en waardoor het scherm ook in zonlicht goed is af te lezen. Net als de Xperia S ondersteunt de Xperia P NFC-technologie en Sony's SmartTags, waardoor je snel instellingen kan wijzigen. De Xperia P is ook te gebruiken als mediacenter of mobiel kantoor als je hem in het docking station plaatst. De Xperia P staat gepland voor Q2.

De Sony Xperia U is een compacte smartphone met een een 3,5-inch Reality-display, een 5-megapixel HD-camera en een 1GHz dual-core processor. De kleur van het transparante element van het display kan je naar voorkeur wijzigen. De Xperia U staat eveneens gepland voor Q2.

portablegear.nl