Interessant:

KPN start pilot HD Voice in Nederland

nieuws 31 januari 2012 om 11:28

KPN is gestart met een pilot HD Voice in Nederland; met de HD Voice-technologie moet mobiel bellen "met levensechte geluidskwaliteit" mogelijk zijn, aldus KPN.

KPN-klanten kunnen nu HD-geluidskwaliteit ervaren als zij bellen met een mobiel toestel dat geschikt is voor HD Voice. Dit gebeurt automatisch en zonder extra kosten.

Volgens KPN maakt "HD Voice mobiel bellen met HD-geluidskwaliteit mogelijk. Mobiele bellers horen warmte en details in elkaars stem die het gesprek nog dichterbij brengen. De hogere en lagere tonen van de stemmen komen beter over, met als resultaat levensecht stemgeluid en een realistische geluidsbeleving. HD Voice-toestellen dempen bovendien de achtergrondgeluiden, waardoor de gesprekskwaliteit verbetert wanneer gebeld wordt vanuit een rumoerige omgeving."

Om de HD Voice gesprekskwaliteit te ervaren, hebben KPN-klanten die bellen Ún gebeld worden beiden een HD Voice-geschikte mobiele telefoon nodig. Deze telefoons schakelen automatisch over op de HD-geluidskwaliteit. Als de pilot succesvol is, wordt HD Voice permanent beschikbaar gesteld voor het gehele UMTS/ 3G-netwerk van KPN. Onder de HD Voice-geschikte toestellen zijn onder meer de Samsung Galaxy S2, de Samsung Galaxy Note en de Nokia Lumia 800.

Voor meer informatie over de HD Voice geschikte toestellen ga je naar www.kpn.com/hdvoice.

KPN