Interessant:

RSI door tablet-neksyndroom

nieuws 27 januari 2012 om 10:21

Door de populariteit van tablets is er, na de SMS-duim, iPod-duim en GSM-elleboog een nieuwe RSI-variant: het tablet-neksyndroom.

De laatste jaren zijn tablets zeer populair geworden, maar het blijft voor veel gebruikers nog zoeken naar wat de prettigste positie is om een tablet vast te houden. Volgens onderzoek van de Harvard School of Public Health blijken veel tablet-gebruikers hun tablet krampachtig vast te houden, waardoor er - vooral door het voorover leunen van de nek - veel spanning op de nekspieren komt te staan en nekpijn ontstaat: het tablet-neksyndroom.

Hoewel de spanning op de nekspieren onder tablet-gebruikers toeneemt, is er ook goed nieuws: tablet-gebruikers blijken namelijk vaker van houding te veranderen en meer te bewegen dan gebruikers van traditionele desktop- en notebook-computers. Daardoor kunnen de spieren zich meer ontspannen.

Het Harvard-team gaat binnenkort ook bekijken wat het effect van tablet-gebruik is op de armen en polsen. Opmerkelijk is overigens dat het onderzoek is gesponsord door Microsoft, dat dit jaar groot wil uitpakken met Windows 8-tablets.

In het verleden hadden gadget-gebruikers last van SMS-nekpijn, GSM-duimen, GSM-ellebogen en iPod-duimen.

Digital Trends