Interessant:

iPhone 5 krijgt 4-inch display

nieuws 28 november 2011 om 10:34

Volgens insiders ontwikkelen Hitachi en Sony voor Apple 4-inch displays; dit betekent mogelijk dat er een 4-inch iPhone 5 op komst is. Daarnaast is er een nieuwe displaytechnologie voor de iPad 4 in ontwikkeling.

De Apple-insiders weten zeker dat Hitachi en Sony 4-inch displays aan Apple gaan leveren, dat voor volgend jaar vermoedelijk dus een 4-inch iOS 5-apparaat in de planning heeft staan. Mogelijk betreft dit de iPhone 5. Hitachi en Sony zouden in 2012 hun displaytechnologietak overigens willen samenvoegen met Toshiba Mobile Display tot "Japan Display".

Volgens de Wall Street Journal zal het display van de iPad 3, die eveneens voor volgend jaar in de planning staat, gefabriceerd worden door de Japanse elektronicafabrikant Sharp. Daarnaast zou Apple volgens geruchten geinvesteerd hebben in fabrieken van Sharp om de productiecapaciteit van elementen (indium, gallium, zink) voor Sharps nieuwe IGZO-schermtechnologie op te voeren. Met deze technologie is een betere accuduur en een nog dunner design mogelijk. Naar verluidt wordt de IGZO-technologie toegepast op de iPad 4.

"De IGZO-displays overtreffen alle elektronica met de conventionele amorfe siliconen TFT-schermen", aldus Shuji Sako, een manager van Sharp's Displaytechologie-afdeling.

AppleInsider