Interessant:

Panasonic DMC-GX1 en DMC-3D1 aangekondigd

nieuws 7 november 2011 om 11:26

Panasonic breidt haar camera-assortiment uit met de Panasonic DMC-GX1, een compacte Micro Four Thirds-systeemcamera, en de Panasonic DMC-3D1, een 3D-compactcamera.

De Panasonic DMC-GX1 is een zeer compacte Micro Four Thirds-systeemcamera. Zonder lens weegt dit model slechts 318 gram. Naast verschillende externe flitsers en objectieven is er ook een nieuwe (kantelbare) viewfinder beschikbaar voor de DMC-GX1. Deze moet je echter wel los aanschaffen. Standaard beschikt de DMC-GX1 over een 3-inch touchscreen, een 16-megapixel sensor, een ingebouwde pop-up flitser, een miniHDMI-aansluiting, een 1080i Full HD-videorecorder en een 3-inch touchscreen. De maximale ISO-waarde is 12.800, zodat je ook in donkere omstandigheden heldere afbeeldingen kan maken. De Panasonic DMC-GX1 komt in een grijze of zwarte uitvoering en is vanaf december verkrijgbaar vanaf € 549,-.

Panasonic DMC-GX1
Panasonic DMC-GX1

De Panasonic DMC-3D1 is een compactcamera met uitgebreide 3D-opnamemogelijkheden, voor zowel foto als video. Dit model is voorzien van een dubbele 12-megapixel sensor, een 4-voudige optische zoom, een 1080i Full HD-videorecorder (voor zowel 2D- als 3D-video's), HDMI en een 3,5-inch touchscreen. Een opmerkelijke functionaliteit is de mogelijkheid om tegelijkertijd foto's en video's vast te leggen vanuit een verschillende beeldhoek. Dit betekent bijvoorbeeld dat je met één lens een overzichtsbeeld van een feest vastlegt, terwijl je met de andere lens inzoomt op een specifiek persoon. De Panasonic DMC-3D1 kost € 499,- en ligt eveneens vanaf december in de winkels.

Panasonic DMC-3D1
Panasonic DMC-3D1

portablegear.nl