Interessant:

Dell komt met Baidu-tablet

nieuws 6 september 2011 om 09:57

Dell gaat samenwerken met Baidu, het Chinese Google, bij de productie van tablets en smartphones. China wordt voor het Amerikaanse Dell een steeds belangrijkere markt.

Dell introduceerde eerder dit jaar de Dell Streak 10 Pro, een 10,1-inch Android-tablet, exclusief in China. Wegens de Chinese censuurwetten moest de Streak 10 Pro echter draaien op een aangepaste versie van Android, omdat niet alle Google-apps in China zijn toegestaan.

In China zijn momenteel 900 miljoen GSM-gebruikers (en de markt groeit nog altijd), dus het is niet verrassend dat Dell probeert een stuk van de Chinese markt in handen te krijgen. Een partnership met Baidu - in feite de Chinese Google - kan hierbij erg helpen, omdat deze Chinese partij niet alleen erg groot is, maar ook helemaal is ingevoerd in de (censuur)wetten van het land.

"We hebben een partnership met Baidu en we hebben de Streak 5 tablet, dus onze partnership zal zich ook op die ruimte richten", aldus een woordvoerster van Dell tegenover persbureau Reuters. Ook vertelde ze dat Dell en Baidu samen zullen werken bij de ontwikkeling van mobiele telefoons. Baidu lanceerde recentelijk een nieuw mobiel applicatieplatform, waarmee het ook een glimp toonde van haar nieuwe mobiele besturingssysteem, dat zowel bedoeld is voor smartphones, tablets als voor online gebruik.

Het is niet bekend wanneer de eerste Dell Baidu-tablet of -smartphone kan worden verwacht.

Reuters