Interessant:

Sony PRS-T1: lichtste e-reader van het moment

nieuws 31 augustus 2011 om 20:09

Sony heeft vandaag op de IFA de Sony PRS-T1 eReader met Wi-Fi geïntroduceerd. De nieuwe Sony Reader heeft afgeronde hoeken, is 8,9 mm dun en met 168 gram zeer licht en daardoor moeiteloos in een hand te houden.

Het touchscreen reageert vlot, waardoor pagina's soepel omslaan en in- en uitzoomen eenvoudig is. Met het ingebouwde woordenboek zijn onbekende woorden direct op te zoeken. De Sony PRS-T1 biedt tevens direct toegang tot de online boekhandel van bol.com. Zo zijn overal ter wereld Nederlandse eBooks te kopen waar een draadloze verbinding beschikbaar is.

Via het touchscreen is direct het gewenste boek te kiezen, met een veegbeweging (swipe) zijn pagina's om te slaan en door twee vingers samen te knijpen of uit juist uit elkaar te bewegen is in of uit te zoomen. Als een woord in de tekst langer ingedrukt wordt is de betekenis ervan op te vragen via het ingebouwde woordenboek en zelfs te vertalen via de in tien talen beschikbare woordenboeken op de Reader. Ook zijn er net als in een echt boek notities te maken op een pagina en is tekst te markeren met een vinger of met de bijgeleverde stylus (pennetje). Handig om later geselecteerde passages snel terug te vinden.

De nieuwe Readers bieden vanuit de tekst direct toegang tot Google of Wikipedia. Via een eenvoudige browser zijn compatible documenten (ePub, PDF) via Wi-Fi te downloaden. De Reader is geschikt voor veel digitale formaten, waaronder de populaire EPUB eBook standaard plus PDF en TXT-documenten. Daarnaast zijn persoonlijke digitale foto's op het scherm te bekijken, zijn foto's als 'boekcover' te gebruiken of juist als screensaver wanneer de Reader stand-by is. Daarnaast is opgeslagen muziek te beluisteren via een hoofdtelefoon tijdens het lezen.

De Sony PRS-T1 is vanaf medio oktober beschikbaar voor een adviesprijs van 150 euro.

portablegear.nl


Gerelateerde producten