Interessant:

16 miljoen Xperia-smartphones verkocht

nieuws 15 juli 2011 om 10:57

Sony Ericsson heeft tot op heden 16 miljoen Xperia-smartphones verkocht. Door de aardbeving in Japan viel het bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal van 2011 echter tegen.

Sony Ericsson leed een verlies van 42 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2011. Volgens het Japans-Zweedse bedrijf kwam dat doordat er minder geproduceerd (en dus afgezet) kon worden als gevolg van de aardbeving in Japan. Niettemin zijn de Xperia Android-smartphones populair: wereldwijd werden er tot op heden 16 miljoen van verkocht. Dat is aanzienlijk, aangezien het eerste Xperia model met Android (de Sony Ericsson Xperia X10) pas eind 2009 werd geintroduceerd. Sony Ericsson schat dat het in het tweede kwartaal van dit jaar 11 procent van de totale markt van Android-smartphones voor haar rekening nam. Populaire modellen in de Xperia-serie, naast de X10, zijn onder meer de Xperia X10 mini pro en de Xperia Play.

Bert Nordberg, CEO van Sony Ericsson, zegt over de cijfers: "Sony Ericssons tweede kwartaalwinst is beinvloed door de aardbeving in Japan op 11 mei. De aardbeving veroorzaakte problemen in de productieketen, waardoor er ongeveer 1,5 miljoen toestellen minder zijn geproduceerd. Onze focus op Android-smartphones is echter succesvol. 70 procent van de verkochte Sony Ericsson-toestellen is een Android-smartphone. Tot op heden hebben we meer dan 16 miljoen Xperia-smartphones verkocht en dit jaar hebben we acht nieuwe Xperia-modellen geintroduceerd. De vraag naar Xperia-smartphones blijft toenemen".

Sony Ericsson