Interessant:

Mobieltje opladen met kokend water

nieuws 22 juni 2011 om 08:45

De Japanse ontwikkelaar TES NewEnergy heeft een GSM-oplader ontwikkelt die energie van kokend water kan omzetten in elektricitieit voor je mobiele telefoon.

Je gooit de 'Mobile Phone Pan Charger' in een pan kokend water en vervolgens kan je er (via USB) je mobiele telefoon of mp3-speler mee opladen. De warmte-energie van het kokend water wordt omgezet in elektriciteit. Volgens de ontwikkelaars kan je met de bijzondere oplader je telefoon binnen 3 a 5 uur opladen.

Mobile Phone Pan Charger
Mobile Phone Pan Charger

De Mobile Phone Pan Charger is vooral bedoeld voor in rampsituaties; de ontwikkelaars kwamen op idee naar aanleiding van de rampzalige tsumani in Japan. Ook willen ze het product in ontwikkelingslanden op de markt brengen. Een probleempunt is nog wel de USB-aansluiting. Nu wordt de lader geleverd met een USB-kabel en een speciale kookpan met een USB-aansluiting; hopelijk hebben gebruikers de pan ook bij de hand tijdens een ramp...

In 2004 verscheen er met de Cellboost ook een 'eenmalige GSM-oplader', waarmee je eenmalig de accuduur van je mobieltje kon verlengen.

TES NewEnergy