Interessant:

Eindelijk meer games voor Sony Ericsson Xperia Play

nieuws 6 juni 2011 om 10:31

Sony Ericsson heeft eindelijk meer games voor de Sony Ericsson Xperia Play aangekondigd; er verschijnen binnenkort meer dan 20 nieuwe games, waaronder 10 exclusieve titles, voor de 'PlayStation Phone'.

Bij de release van de Sony Ericsson Xperia Play verschenen er meteen 60 games voor de Xperia Play, maar sindsdien valt het aantal (geoptimaliseerde) games voor Sony Ericssons game-telefoon enigszins tegen. Daar komt nu dus verandering in met veel nieuwe titels, die deze week op de E3-beurs in Los Angeles worden getoond.

De opvallendste nieuwe Android-games die exclusief voor de Xperia Play verschijnen zijn Battlefield Bad Company 2 (Electronic Arts), Star Legends: The Black Star Chronicles (Spacetime Studios), Tom Clancy's Rainbow 6 Shadow Vanguard (Gameloft) en Minecraft (Mojang). (Ook opmerkelijk in het persbericht is "een vechtspel zonder naam door Khaeon Gamestudio"). Nieuwe games die geoptimaliseerd voor de Xperia Play zijn onder meer Spyro the Dragon, Twisted Metal en WipEout (allen Sony) en Pocket Legends (Spacetime Studios).

De nieuwe aangekondigde games zullen tussen juni en september 2011 verkrijgbaar zijn. Naast deze titels meldt Sony Ericsson ook dat er "spoedig" meer PlayStation 1-games van Sony Computer Entertainment zelf naar de Xperia Play komen.

"Nu de Xperia Play ook verkrijgbaar wordt voor Verizon Wireless klanten in de VS, blijft het portfolio geweldige spellen maar groeien en kunnen we met trots 20 nieuwe games aankondigen die zijn geoptimaliseerd voor Xperia Play," aldus Steve Walker, hoofd marketing Sony Ericsson. "Door op het open Android ecosysteem voort te bouwen, bieden we ontwikkelaars en game-uitgevers een briljante mogelijkheid om hun beste titels naar een nieuw publiek en fantastische nieuwe ervaringen naar Xperia Play eigenaars te brengen. Houdt dit in de gaten."

portablegear.nl