Interessant:

Uitstel tablets wegens Android 3.0

nieuws 20 april 2011 om 11:01

Verschillende tabletfabrikanten hebben hun tablets enige tijd uitgesteld, volgens DigiTimes vanwege het ontbreken van onderdelen (door de aardbeving in Japan) en door onvrede over Google's Android 3.0-besturingssysteem.

Men had gedacht dat de tabletmarkt zou opleven na de Motorola XOOM en Google's Android 3.0 Honeycomb-besturingssysteem, dat speciaal op tablets is toegesneden. De verkoop van de XOOM valt tot nu toe echter tegen en de iPad is nog altijd de koning van tabletland.

Volgens DigiTimes hebben verschillende Taiwainese fabrikanten - waaronder Asus en HTC - hun tablets uitgesteld omdat zij door de aardbeving in Japan niet tijdig genoeg onderdelen konden krijgen en omdat Android 3.0 tot nu toe teleurstelt. Vooral het beperkte aantal speciaal voor de tablet-geschikte apps valt nog tegen.

De belangrijkste tablets uit Taiwan die enkele weken zijn uitgesteld, zijn de HTC Flyer en de Asus Eee Pad Transformer. Binnenkort moeten deze tablets echter echt in de winkel liggen. De Flyer draait overigens waarschijnlijk niet op Android 3.0, maar op Android 2.3.3.

DigiTimes