Interessant:

iPhone 4 populairste cameratelefoon op Flickr

nieuws 20 april 2011 om 09:01

De iPhone 4 is de populairste cameratelefoon om foto's mee te schieten en de populairste point'n'shoot-camera is de Canon IXUS 80 IS; dat blijkt uit een overzicht van fotosite Flickr.

Flickr kan aan de hand van de EXIF-data zien met wat voor camera je een foto hebt gemaakt. Het meest gebruikte toestel voor foto's op Flickr is de Nikon D90 en de op tweede plaats staat de iPhone 4. Als Flickr de camera's opdeelt in meerdere categorieen blijken bepaalde merken een categorie volledig te beheersen.

In de categorie point'n'shoot-camera's overheerst Canon: het Japanse bedrijf heeft maar liefst de eerste vijf plaatsen in de categorie in handen. Veruit de meest populaire Canon compactcamera is de 'gouden oude' Canon IXUS 80 IS (PowerShot SD1100 IS in de VS).

In de categorie populairste cameratelefoons maakt Apple de dienst uit: plaats 1 tot en met 3 worden ingenomen door respectievelijk de iPhone 4, de iPhone 3GS en de iPhone 3G. Daarna volgt HTC met de HTC EVO 4G, waarmee blijkt dat Flickr vooral in Ameirka gebruikt wordt: de EVO 4G is niet in Europa uitgekomen. Op de vijfde plaats staat de iPod touch, die Flickr voor het gemak ook even tot de 'cameraphones' rekent.

Flickr: populairste point & shoot camers en cameraphones (2011)
Flickr: populairste point & shoot camers en cameraphones (2011)

Flickr