Interessant:

Schildermarathon Kamagurka op iPad

nieuws 1 april 2011 om 10:59

De Vlaamse schilder/cartoonist Kamagurka heeft in het Stedelijk Museum in Amsterdam een 24-uurs schildermarathon op de iPad gehouden; hij begon donderdagmiddag.

Een stuk van het Stedelijk Museum - dat momenteel meestal gesloten is vanwege verbouwing - was speciaal voor Kamagurka's iPad-schildermarathon de hele nacht open. De hele performance werd op video vastgelegd en was online via een live-stream te volgen. Kamagurka schilderde van twaalf uur donderdagmiddag tot en met twaalf uur vrijdagochtend op zijn iPad.

"Als ik niet in slaap val, denk ik dat ik zeventig schilderijen ga maken", vertelde Kamagurka tegen het NRC Handelsblad. "Door snelle iPad-schilderijen te maken, wil ik ook de wakkerheid van het publiek aanscherpen."

De schilderijen werden direct geprint en NRC Handelsblad zal er een catalogus van maken. Opmerkelijk is dat de schilderijen na Kamagurka's performance in het Stedelijk Museum worden vernietigd in een houtversnipperaar en daarna verbrand. De resten worden vervolgens bewaard in acht speciaal door Kamagurka ontworpen urnen in het Glasmuseum in in Leerdam. De urnen worden daar ook tentoongesteld, evenals de video die van de 24-uurs manifestatie in het Stedelijk Museum is gemaakt.

NRC


Gerelateerde producten