Interessant:

Gerucht: samenwerking Apple en Canon

nieuws 11 maart 2011 om 10:40

Op internet gaan geruchten over een mogelijke samenwerking tussen Apple en Canon, wellicht voor een nieuwe versie van Aperture of voor Final Cut Pro 8.

Aperture is een fotobewerkingsprogramma van Apple en Final Cut (Studio) Pro is een video-editing programma van Apple. De laatste edities van deze programma's dateren van 2009. Volgens de geruchten gaat Canon Apple mogelijk helpen bij nieuwe versies van deze programma's om de software beter bij de (camera)hardware te laten aansluiten.

Andere mogelijkheden zijn dat Canon een nieuwe "MobileMe Photo Stream"-functie gaat ondersteunen, waarmee je via MobileMe automatisch foto's kan uploaden. Daarnaast gaat Canon waarschijnlijk support voor de AirPrint-functie in iOS bieden, waarmee je draadloos kan printen. Deze functie wordt momenteel alleen door HP-printers ondersteund.

Verder liet Canon-topman Hiroo Edakubo onlangs in een persbericht van Intel weten "erg enthousiast te zijn over de Thunderbolt-technologie die de mogelijkheden van de videomarkt kan vergroten en vereenvoudigen". Thunderbolt is een door Intel ontwikkelde technolgie waar onder meer data- en HD-videoverbindingen via één kabel mogelijk mee zijn en HD-content in real-time is te bewerken. Apple introduceerde Thunderbolt voor het eerst afgelopen februari op de nieuwe MacBook Pro-serie. Het is niet onwaarschijnlijk dat Canon camera's met een Thunderbolt-aansluiting gaat ontwikkelen.

AppleInsider