Interessant:

Mobiele rekening van 27.000 euro

nieuws 9 maart 2011 om 08:35

Een vrouw uit Vancouver wachtte een weinig leuke verrassing toen zij terugkeerde na een vakantie in Egypte: op haar deurmat lag een rekening van 37.000 Canadese dollar voor mobiel internetten in het buitenland.

De vrouw had haar gloednieuwe iPhone mee op vakantie genomen. Naar eigen zeggen had ze vooraf bij haar provider - Telus - geinformeerd wat voor data-abonnement ze moest afsluiten om een torenhoge rekening te voorkomen. Blijkbaar had ze echter toch niet goed geinformeerd, want thuis vond ze een rekening voor mobiel internetten in het buitenland van 37.000 Canadese dollar (ongeveer 27.000 euro). Volgens Telus had de vrouw op vakantie in het buitenland 1,6GB verbruikt en "mobiel internet in Afrika is nu eenmaal duur", aldus Telus.

Opmerkelijk is dat Telus een piek in het data-verbruik van de vrouw opmerkte, kort nadat zij Vancouver verliet, en daarop haar abonnement afsloot. De vrouw belde echter op met het verzoek haar abonnement weer te heractiveren. De rekening kwam daarom extra onverwachts. Telus probeert samen de vrouw een oplossing te vinden.

PortableGear stelde eerder een lijst samen met torenhoge telefoonrekeningen door mobiel gebruik in het buitenland.

MobileCowboys