Interessant:

Droam: goedkoop internet in buitenland

nieuws 15 oktober 2011 om 11:15

Met de herfstvakantie voor de deur zoeken velen een oplossing voor te duur mobiel internet in het buitenland. Het Nederlandse Droam biedt een alternatief voor de veelal dure internettarieven van de Nederlandse providers.

Droam ontzorgt. Als je naar het buitenland gaat dan huur je bij Droam een volledig geconfigureerde mobiele draadloze router. Deze draadloze router, die je per post ontvangt en kan terugsturen, creŽert een WiFi hotspot, die je maximaal met vijf apparaten (bijvoorbeeld je smartphone en twee laptops) draadloos kan gebruiken. De draadloze router staat in verbinding met een buitenlands mobiel netwerk en zorgt voor de data-afhandeling op 3G snelheid.

Mobiel internet van Droam is fors goedkoper dan losse MB's bij je eigen provider. Voor 65 euro krijg je bij Droam een maand lang 1 GB inclusief bruikleen van de router. Elk (deel van een) volgende gigabyte kost 45 euro. Er is ook een 50MB / dag bundel voor als je minder internet. Deze kost 27,50 voor de eerste dag en 3,50 euro voor elke volgende dag. Voor enkele landen gelden afwijkende prijzen. Kijk daarvoor op de droam prijzenpagina.

Overigens verschillen de bundels en bijbehorende prijzen voor internet in het buitenland per provider en abonnement. Specifieke bundels kunnen goedkoper zijn dan Droam, maar let daarbij goed op de voorwaarden, zoals looptijd en kosten buiten de voordeelbundel. Zo voorkom je torenhoge rekeningen. Voordeel van Droam is verder dat in het tarief de huur van de mobiele router inbegrepen is.

portablegear.nl