Interessant:

iPad 2 komt eraan

nieuws 24 februari 2011 om 10:51

Apple introduceert volgende week, op 2 maart, zo goed als zeker de iPad 2; het bedrijf heeft uitnodigingen voor de persconferentie de deur uitgedaan waarop duidelijk op de introductie van de iPad 2 wordt gezinspeeld.

De uitnodiging ziet er namelijk uit als een omgeslagen kalender met daarop een grote "2" en het hoekje van de volgende "datumbladzijde" toont een fragment van een (nieuwe) iPad. De "2" verwijst hierbij zowel naar de datum (2 maart) en dus ongetwijfeld ook naar de nieuwe iPad 2.

Geruchten over de iPad 2 doen al langere tijd de ronde. De Koreaanse website DigiTimes meldde eerder dat de modellen reeds in productie waren en begin 2011 zouden worden verscheept. Naar verluidt beschikt de iPad 2 over een frontcamera en de FaceTime-applicatie om mee te videochatten, een fotocamera aan de achterzijde, een USB-poort en mogelijk ook over een zeer helder Retina-display (bekend van de iPhone 4).

iPad 2 vooraankondiging
iPad 2 vooraankondiging

Vandaag introduceerde Apple ook een nieuwe MacBook Pro-serie. Het is nog onbekend wie de presentatie van de iPad 2 gaat doen nu Apple-topman Steve Jobs (tijdelijk) met gezondheidsproblemen is teruggetreden.

Naschrift: de iPad 2 is inderdaad op 2 maart 2011 officieel aangekondigd.

The Loop