Interessant:

Krokodil eet rinkelend mobieltje

nieuws 24 januari 2011 om 11:01

Een krokodil in een dierentuin in Oekraine heeft een mobieltje van een bezoekster, die hem had laten vallen, opgegeten. De telefoon rinkelde in de maag van het reptiel.

Rimma Golovko, de bezoekster, poogde met haar Nokia-telefoon een foto te maken van de krokodil toen het beest haar mond opende. Daartoe strekte de bezoekster haar arm helemaal uit, maar daarop viel haar mobieltje uit haar hand. Gena, de 14-jarige krokodil bedacht zich daarop geen moment en at de telefoon op.

De bezoekster vertelde de oppassers dat de krokodil haar mobieltje had opgegeten. Zij geloofden dit eerst niet. Toen zij de telefoon in de buik van de krokodil hoorden rinkelen, beseften zij echter dat de bezoekster geen fantaste was.

Met de krokodil gaat het niet goed sinds ze het mobieltje heeft opgegeten: ze heeft al vier weken niet gegeten of ontlasting gehad en ze lijkt pijn te hebben en depressief te zijn. De dierenarts die het dier behandelt zegt dat hij rontgenfoto's gaat nemen als het dier nog een week niet eet en een chirurgische ingreep zal overwegen. Liever heeft hij echter dat de telefoon op natuurlijk wijze weer uit de krokodil komt, want een operatie is gevaarlijk en het duurt bijna drie weken voordat de krokodil volledig genezen is van de hechtingen.

Eerder aten dieren mobieltjes op, maar dat liep beter af. In 2009 hoestte een pelikaan uiteindelijk zelf een mobieltje op die hij had ingeslikt. In 2008 werd succcesvol een mobieltje operatief uit de maag van een hond verwijderd. Het mobieltje was stuk, maar de hond maakte het goed. In maart 2009 vond verder een visser een mobieltje in de maag van een kabeljauw.

Yahoo! News